קטרקט במבוגרים

0 Comments

כשהראייה נעשית עכורה, שגרת החיים עלולה להשתבש. הקטרקט, תופעה נפוצה בקרב הגיל השלישי, היא אחת הבעיות השכיחות ביותר.

זה ניתן לריפוי? כיצד ובמה זה כרוך, במאמר הבא

ניתוח קטרקט- מהו? 

כשמדובר בקטרקט, ניתוח אמנם הוא פתרון יחיד אך מועיל מאוד. מטרתו של ניתוח הקטרקט היא הסרת העדשה הפגומה והחדרת עדשה חדשה ומלאכותית המאפשרת ראייה תקנית. ניתוח הקטרקט יכול להתבצע באמצעות שיטות שונות, אך שיטה המכונה 'פאקואמולסיפיקציה' הינה השיטה השכיחה ביותר.

דוקטור, האם הניתוח בהרדמה?

ולשאלת השאלות אותה שואל כל מטופל טרם כל ניתוח, נושא ההרדמה. הרדמה יכולה להיעשות בצורה מקומית או כללית, ובניתוח הקטרקט לרוב מתבצעת בצורה מקומית. עם זאת, כשהמצב הבריאותי למשל אינו מאפשר הרדמה מקומית או כאשר מדובר בילד או אף פעוט, הניתוח יתבצע תוך הרדמה כללית של המטופל. 

שאלה שאינה נשאלת אך הכרחית ביותר לצורך הצלחת הניתוח ומידת שלוותו של המטופל היא בדבר מקצועיותו של רופא העיניים. כשמדברים על רופא עיניים איכותי, דרשו מקצועיות מקסימלית לצד יחסי אנוש מעולים. 

שלבי הניתוח

מספר שעות טרם הניתוח יקבל המטופל טיפות לצורך הרחבת אישוניו וכן הרדמה מקומית או כללית בהתאם למצבו והחלטת הרופא. הרדמה זו יכולה להיעשות באמצעות כמה דרכים: טיפות, ג'ל ואף זריקה מקומית. 

בשיטה הניתוחית הנפוצה ביותר המכונה בקיצור 'פאקו', הניתוח יתבצע כך:

-הרופא מנתח מבצע חתך זעיר ובאמצעות שימוש באולטרה סאונד יוביל לריסוק עדשת עין הטבעית והפגומה אשר בשלה נערך ניתוח הקטרקט. 

-שאיבת חלקי העדשה

-החדרת עדשה מלאכותית תחת העדשה הטבעית שהוצאה מן עין המטופל

-כיסוי עין בתחבושת ומגן העשוי פלסטיק לצורך הגנה על האזור המטופל

שיטה ניתוחית נוספת, מומלצת ושכיחה היא ניתוח קטרקט על ידי לייזר. שלביו של ניתוח זה דומים לשלבי הניתוח בשיטת הפאקו, אך ישנו הבדל קטן אך משמעותי- צורת החיתוך. בשיטה זו, החיתוך נעשה על ידי קרני לייזר, כך שרמת הדיוק גבוהה הרבה יותר בהשוואה לרמת הדיוק המתקבלת בשיטת הפאקו 

ניתוח קטרקט באופן ידני כמעט ואינו נעשה, אלא אם מדובר במקרה מיוחד, לו שיטות הניתוח הידועות אינן הועילו. בניתוח ידני החתך יהיה גדול הרבה יותר ויצריך תפרים, מה שלא קיים בשיטות ניתוחיות נפוצות כ-'פאקו' או לייזר. 

ההחלמה

ההחלמה מניתוח הקטרקט הינה קצרה ביחס לתקופת ההחלמה הנדרשת לאחר ניתוחים אחרים וכרוכה בחודש עד שישה שבועו, כאשר כבר בימים הראשונים שלאחר הניתוח יכול המטופל לחוש שיפור בראייתו. עם זאת, יש להקפיד באופן מלא על הנחיות הרופא המטפל.

דילוג לתוכן